Al ruim vijftien jaar een begrip in de Irisbuurt: de Iriskrant. De redactie is door de jaren heen al vaak gewijzigd, maar het enthousiasme waarmee de krant wordt gemaakt en ontvangen is onverminderd.

De Iriskrant verschijnt 4 keer per jaar in een oplage van 1160 stuks in de “grote Iriswijk” (hieronder vallen ook de buurten Cingelshouck en Havensingel). Onderwerpen die aan bod komen in de krant lopen uiteen van gemeentelijke stukken over gebiedsontwikkeling, tot “Gluren bij de buren”, tot lekkere recepten en sfeerimpressies van activiteiten die in de wijk zijn georganiseerd. Er is eigenlijk maar 1 voorwaarde: dat het nieuws uit de buurt is, voor de buurt!

Met zo’n divers nieuwsaanbod heeft de krant ook een diverse redactie nodig. Wij moedigen iedereen die het leuk vindt om af en toe een stukje te schrijven aan om zich bij ons aan te sluiten. Het kost weinig tijd, het is leuk om te doen en de leuke feedback vanuit de buurt maakt het méér dan de moeite waard! Ook een eenmalig artikel plaatsen we graag.

Om deze fantastische krant te kunnen maken genereert de Iriskrant opbrengsten uit advertenties. Bedrijven uit de buurt kunnen voor 75 euro per jaar een advertentie plaatsen. Dat is geen geld voor zo veel exposure. Wil je ook adverteren, neem dan contact met ons op voor de voorwaarden.

Het complete archief van de Iriskrant is op deze website terug te vinden: neus er eens doorheen!

Contactgegevens Iriskrant
Hoofdredacteur: Margot Vermeulen
e-mail: iriskrant@gmail.com

Opmaak: Anja van der Werff

Vaste redactie:
Linda Hoogsteden
Henk Kok
Els Castelijns
Gisi Canizzaro

Met vaste bijdragen van:
Jorinde Panken
Toon Roosen
Lotte Jaspers
Thieu Schraven

Deadlines kopij 2018:
2 augustus → Verschijnt begin september
1 november → verschijnt begin december